Magistrala M5

  • valea_ialomitei1
  • valea_ialomitei2
  • valea_ialomitei3

Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. LOT L 1.2 – Romancierilor – Staţia Valea Ialomiţei, inclusiv Depou şi Galerie de legătură – Structura de rezistenţă

 

Statia Valea Ialomitei este parte componenta a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, fiind o statie de capat invecinata cu statia Brancusi si Romancierilor. Pozitionata in cartierul Drumul Taberei la intersectia a doua artere de circulatie Str. Valea Ialomitei si Str. Valea Oltului (strada ce face legatura cu B-dul Timisoara si B-dul Prelungirea Ghencea), desfasurandu-se la nivel subteran pe o distanta de cca. 200 m, avand in compunere si o suprafata de depou pentru 5 linii precum si spatiile tehnice aferente, cu acces auto dinspre aleea Dealul Macinului.

Din punct de vedere al accesibilitatii in zona, este solutionata problema circulatiei locuitorilor din cartier catre centrul orasului, si de aici distributia lor catre celelalte zone.Statia este amplasata in asa fel incat sa poata prelua usor fluxurile de calatori ale mijloacelor de tranport in comun, orasenesti si preorasenesti.

Societatea Tehologica Radion detine dotarea tehnica, materiala, instalatiile, dispozitivele si sistemele de control necesare executiei lucrarilor de constructii, reparatii si intretinere structura de rezistenta galerie si depou metrou, in conformitate cu prevederile din proiectele tehnice si din caietele de sarcini.

Magistrala  M5 de metrou  este una din cele mai importante lucrari de infrastructuta  urbana din Romania, care va face legatura cartierului Drumul Taberei de restul retelei de metrou.

In cadrul acestui proiect S.C Tehnologica Radion SRL si-a adus aportul furnizand servicii pentru executia structurii de rezistenta. Structura de rezistenţă a staţiei Valea Ialomiţei, inclusiv depoul şi galeria de legătură este alcătuită din beton armat, acestea fiind construcţii subterane.

Accesele staţiilor sunt de asemenea construcţii subterane ce fac legătura între nivelul trotuarelor din zona staţiei şi planşeul intermediar al staţiei (vestibul) prin intermediul unui tunel pietonal terminat la suprafaţa cu un pachet de scări fixe şi escalatoare (scări rulante) precum şi lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi

Lucrarile de constructie, reparatii si intretinere a galeriilor, statiilor si depou metrou aferente lucrarii „Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. LOT L 1.2 – Romancierilor – Staţia Valea Ialomiţei, inclusiv Depou si Galerie de legătură„ executate de Societatea Tehnologica Radion SRL- in insolventa , se incadreaza in clasa de risc 1A, conform OMT 290/2000 si respecta toate normele de siguranta conform reglementarilor tehnice METROREX S.A , CFR si legea 55/2006.

Comments are closed.