Clienti noi
Daca locuiti intr-o zona concesionata de societatea noastra, nu sunteti inca clientul nostru si doriti alimentarea cu gaze naturale, gasiti mai jos detalii referitoare la pasii pe care trebuie sa-i urmati.
In cazul existentei unei divergente precontractuale, care nu poate fi solutionata pe cale amiabila cu furnizorul, consumatorul poate apela la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei sau se poate adresa instantei competente.   
Pas 1- Depunerea cererii de racordare insotita de documentele necesare
Cererea de racordare pentru obtinerea accesului la sistemul de distributie a gazelor naturale o puteti depune la cel mai apropiat centru de relatii cu clientii;
Pas 2 – Raspunsul in termen legal;
Societatea noastra se obliga sa va transmita, in termen legal, raspunsul la solicitarea dumneavoastra. Acesta va consta in acordul de acces in cazul in care exista conducta pe strada unde solicitati alimentarea cu gaze naturale. De asemenea operatorul, la solicitarea dumneavoastra, va calcula tariful de racorare pentru realizarea bransamentului. 
In cazul in care pe strada nu exista conducta de distributie societatea va realiza un studiu de fezabilitate, la solicitarea dumneavoastra. Daca investitia se dovedeste rentabila constructia conductei, va fi suportata din costuri proprii societatii. In caz contrar solutia este ca dumneavoastra sa participati la cofinantarea lucrarii in functie de rezultatele studiului.
 Pas 3 – Contractul de racordare
Pentru realizarea bransamentului este necesara semnarea contractului de racordare in temeiul HG 1043/2004, cu modificarile si completarile ulterioare si achitarea tarifului de racordare la casieria punctului de lucru din zona unde solicitati alimentarea cu gaze naturale.
 Pas 4 – Executia lucrarilor
Lucrarile privind realizarea bransamentelor vor fi realizate de catre societatea noastra in termenul precizat in contract.
Lucrarile de executie a instalatiei de utilizare vor fi executate de societatea noastra, la solicitarea dumneavoastra. In cazul in care pentru executia lucrarilor alegeti o alta firma autorizata, aceasta se va ocupa de intocmirea documentatiei, de avizarea acesteia si de receptionarea lucrarii executate impreuna cu reprezentantul operatorului sistemului de distributie.
Montarea unei centrale termice presupune si prezenta unui reprezentant ISCIR.
 Pas 5 – Punerea in functiune a instalatie
Aceasta operatiune se va realiza dupa semnarea contractului de furnizare gaze naturale si montarea contorului.
 
Descarca Documente